Howe: Begović odavno ima problema s koljenom

Otputovao sa Bournemouthom u UAE

Howe: Begović odavno ima problema s koljenom

Bh. reprezentativac i čuvar mreže Bournemoutha Asmir Begović zbog povrede nije bio u stanju da se odazove selektoru Robertu Prosinečkom za predstojeće utakmice protiv Bugarske i Senegala.

Begović već neko vrijeme ima problema sa koljenom i zamolio je selektora Prosinečkog da ga poštedi za martovsku reprezentativnu akciju, a iako je povrijeđen, ipak je otputovao sa svojim timom za mini pripreme u Ujedinjene Arapske Emirate. 

Tokom mini priprema u Emiratima naš golman će raditi lakšim intenzitetom, o čemu je za engleske medije govorio i menadžer Bournemoutha Eddie Howe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Begović odavno ima probleme s koljenom. Kad se prvi put požalio na to pomislili smo da je nešto ozbiljno, ali, srećom, bilo je perioda kada je nakon odmora mogao braniti. Mini pripreme u UAE za njega će biti prilika da se dobro odmori, a ne moram napominjati koliko je on važan za naš tim", kazao je, između ostalog, Howe. 

Umjesto Begovića u predstojećim utakmicama na golu našeg nacionalnog tima će tako biti Ibrahim Šehić, koji je još za vrijeme američke turneje pokazao da se na njega može itekako računati. 

Top Komentari

SEIKO
Imamo mi boljih golmana.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi