Begović se priključio Qarabagu i zadužio 'jedinicu'
Foto: Qarabag FK

Novi izazov za iskusnog golmana

Begović se priključio Qarabagu i zadužio 'jedinicu'

Iskusni bh. golman Asmir Begović i zvanično se priključio Qarabagu.

Transfer Begovića u Qarabag realizovan je posljednjeg dana prijelaznog roka, no zbog obaveza koje je imao u Engleskoj, tek sada je doputovao u Azerbejdžan i stavio se na raspolaganje novom timu.

Na aerodromu Begovića je dočekalo desetine navijača, svi su uvjereni kako je njihov tim dobio onu, pravu 'jedinicu' kakva im je nedostajala, a s dresom novog tima Trebinjac je već i pozirao.

Azerbejdžanci pišu kako bi Begović svoj debi na golu Qarabaga mogao ubilježiti već danas.

Podsjetimo, u azerbejdžanskom timu Begović će narednih nekoliko mjeseci boraviti na posudbi, imat će istu platu kao i Bournemouthu, a uz to će braniti i u grupnoj fazi Evropske lige. Sve to sugeriše kako je napravio više nego dobar potez s obzirom da je u Bournemouthu ionako bio otpisan.

Ovo mu je ujedno bio i prvi transfer izvan Engleske nakon više od deset godina.

Top Komentari

BJB1
Sretno majstore,zasluzujes i bolje!
7 0
K79
Sretno majstore !!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi