Begović: Shawcross je idealna zamjena za Johna Terryja

Naš golman o nasljedniku Johna Terryja

Begović: Shawcross je idealna zamjena za Johna Terryja

Defanzivac Chelseaja, John Terry povukao se nedavno iz reprezentacije Engleske, a već se počelo dosta govoriti o njegovim mogućim nasljednicima. Svoj komentar na tu novonastalu situaciju dao je i naš reprezentativni golman, Asmir Begović koji ima i svog favorita.

Asmir je istakao kako bi idealna zamjena za Terryja bio upravo kapiten njegovog Stoke Cityja, Ryan Shawcross. 

 

"Ne postoji niko ko bi bolje popunio to upražnjeno mjesto. Ryan je kapiten u našem klubu već dugo vremena i to dosta govori o njegovim kvalitetima vođe. Nadam se da će sada ući u razmatranje te da će postati stalni reprezentativac Engleske", kazao je Begović o Shawcrossu koji je bio pozvan u nacionalni tim samo jednom i to u susretu protiv Egipta na Wembleyu u kom je svih 90 minuta predsjedio na klupi.

 

Ipak, naš internacionalac smatra kako se dosta toga od tada promijenilo.

 

"Prije svega, Ryan je kvalitetan defanzivac i mislim da neki ljudi pokušavaju da to gurnu po strani. Defanzivci su tu da brane gol. On to radi jako dobro i mislim da bi doprinio kvaliteti i mirnoći u igri", rekao je naš golman.

 

Shawcross će konkurente za mjesto u reprezentaciji imati u Garyju Cahillu, Joleonu Lescottu, Philu Jagielki, Micah Richardsu i Stevenu Caulkeru. Olakšavajuća okolnost su mu povrede Phila Jonesa i Chrisa Smallinga, a također postoji mogućnost da se i Rio Ferdinand vrati sada kada Terryja više nema u nacionalnom timu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Engleska ne može pogriješiti ukoliko odabere Ryana. On je igrač za primjer. Nije najglasniji u svlačionici, ali radi ono što se mora uraditi", rekao je naš čuvar mreže na kraju

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.