Begović: U Qarabagu je sve prva klasa, još da se vratim u reprezentaciju...
Foto: Qarabag FK

Bh. golman iz Azerbejdžana za SportSport.ba

Begović: U Qarabagu je sve prva klasa, još da se vratim u reprezentaciju... · Intervju

U posljednjim trenucima prijelaznog roka Asmir Begović (32) napustio je Bournemouth i pridružio se Qarabagu.

O Begovićevom odlasku iz Bournemoutha špekulisalo se unazad nekoliko mjeseci. Interesanata je bilo prilično mnogo, javljali su se Aris, zatim Olympiakos, pojedini španski klubovi, ali samo je Qarabag bio taj čija je ponuda zadovoljila, kako Begovićeve, tako i apetite Bournemoutha.

Preko noći Begović je tako završio u azerbejdžanskom prvaku s kojim će ove sezone nastupati i u grupnoj fazi Evropske lige, a prve impresije po dolasku u novi klub podijelio je za SportSport.ba.

"Konačno sam se smjestio... Prethodnih dana sam bio u velikoj frci, gužvi, to je tako kada promijenite klub. Prve impresije? Ma, sve je prva klasa. Odlično sam dočekan, ljudi iz kluba trude se u svakom trenutku da mi pomognu što više mogu, stvarno su svi kao jedna porodica. I grad je lijep. Vjerujem da će ovo biti jedna lijepa epizoda u mom životu", bile su prve riječi proslavljenog bh. golmana u razgovoru za SportSport.ba.

Fotografija Qarabağ FK.

Po kvalitetu Begović može braniti u mnogo većim klubovima, ali on je za cilj imao samo jedno - da brani.

"Cijela priča oko Qarabaga se odigrala veoma brzo. Bilo je još nekoliko klubova u igri, svašta se pisalo, ali moram reći kako su Azerbejdžanci bili najkorektniji i najkonkretniji. S obzirom da sam i ja želio da branim, sam transfer mi je djelovao kao vrlo dobra opcija. Uostaom, oni su ozbiljan klub s tradicijom, uvijek su u borbi za trofeje, a igraju i gurpnu fazu Evropske lige. Na meni je da opravdam povjerenje."

U Evropskoj ligi Begović i društvo će imati težak zadatak.

"Nije mala stvar kada igrate grupnu fazu, ali ambicije su puno veće od toga. U grupi su Sevilla, APOEL i Dudelange, vjerujem kako se možemo nositi sa svima njima, iako, naravno, to neće biti nimalo lako. O Sevilli ne treba trošiti riječi, vidjeli ste i kako je APOEL namučio Ajax, a ni Dudelange ne bi bio tu gdje jeste da nema kvalitet."

Fotografija Qarabağ FK.

Prijelazni rok bio je veoma stresan za našeg golmana.

"To je bio haos. Iz dana u dan situacija se mijenjala, klubovi su se raspitivali... Trudio sam se da to ne utiče previše na mene, bio sam maksimalno podređen Bournemouthu, ali kako na kraju nisam bio u prvom planu, odlučio sam, eto, da jednu od ponuda prihvatim i okušam se u novoj sredini. Ponavljam, bilo mi je bitno samo da branim. Neko kaže: 'Trebao si ostati, sjediti na klupi i uzimati pare', no to nisam ja. Mene to ne zanima."

Nagovijestio je Prosinečki da bi se Begović mogao vratiti u reprezentaciju ukoliko bude branio.

"Ako je tako, okej. Bit ću sretan ako se vratim. Nikada nisam zatvorio vrata reprezentaciji i volio bih da pomognem koliko mogu. No, najbitnije je sada da se vratimo jači iz svega ovoga što se dešavalo posljednjih dana. Gledao sam baš utakmicu u Armeniji, šteta je što smo izgubili, ali onakve stvari se dešavaju u fudbalu", istakao je Begović na kraju. 

Begović je u Qarabag stigao na posudbu do kraja polusezone za koju je Bournemouth navodno dobio 750.000 eura. 

Promo

Top Komentari

Fcs
E jbg Bega, ova žuta spodoba ostade. Slabe su ti šanse.
14 3
gaziiiiJAaaa
Kad GUZICA ZULJA, onda ce se zvati i Bega i Izet..OK, Bega nije fakat branio, ali iz nekog RESPEKTA je morao biti pozvan makar kao TRECI golman.Ali Izeta ne zvati, da mu tempiras minutazu u utakmici sa Lihtenstajnom, i uvedes ga u zadnjih 30 minuta u Armenije kada se rezultat i LOMIO..
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi