Begović: Uvijek sam u sebi nosio Bosnu

Golman bh. reprezentacije u intervjuu za britanski Independe

Begović: Uvijek sam u sebi nosio Bosnu

Golman engleskog Stoke Cityja i naše fudbalske reprezentacije Asmir Begović dao je intervju britanskom Independentu u kojem je govorio o svojim iskustvima u Engleskoj, ratu u BiH, očekivanjima od Mundijala u Brazilu...

“U sebi sam uvijek nosio Bosnu”, rekao je Begović novinaru Independenta dok je govorio o izbjegličkom putu od Trebinja preko njemačkog Kirchhausena do Kanade. Begović je tada imao samo četiri godine. 

Asmir je istakao da su ga upravo sjećanja na strašne ratne scene motivirala da osnuje Fondaciju koja ima za cilj pomaganje građanima Bosne i Hercegovine. Kao jedan od najsretnijih trenutaka u životu bio mu je debi u reprezentaciji 2009. godine. 

Begović je nastupa za mladu reprezentaciju Kanade, ali nikada za A tim, jer je, kaže, uvijek očekivao poziv selektora naše reprezentacije. Begović je govorio i o trojici naših poginulih navijača u Poljskoj po povratku iz Litvanije. 

“Bliskost među igračima i povezanost sa našim navijačima je nešto što se ne može opisati. Ako za neku porodica možemo učiniti nešto da prevaziđu teške trenutke onda to sigurno i učinimo”, rekao je Begović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo je još više od tri mjeseca. Begović smatra da je pred igračima i stručnim štabom još dosta vremena da se dobro pripreme za nastup na najvećoj svjetskoj smotri fudbala. 

“Ne mogu reći da nisam već počeo o tome razmišljati. To nam mnogo znači", zaključio je prvi golman našeg nacionalnog tima Asmir Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti