Begović presretan zbog nagrade

Begović: Velika mi je čast što sam dobio nagradu

Asmir Begović, izabran je večeras za Idola nacije, u izboru sportskih novinara koji organizuje SportSport.ba.

Asmir je nakon nagrade istakao kako mu je velika čast što je baš njemu pripalo ovo prizananje.

"Osjećam se sjajno. Velika mi je čast primiti ovu nagradu, posebno kad vidim kakvi su super igrači bili prije mene. Ja sam sad u istoj priči kao i oni, što je velika stvar za mene. Mogu samo reći hvala svima i baš mi je drago", rekao je Begović za početak.

Razgovor sa Asmirom naravno nije mogao proteći bez pitanja o prtekloj sezoni i eventualnim ponudama koje ima.

"Mislim da mogu biti zadovoljan sezonom. Dosta stvari su dobre bile, ovo mi je prva sezona da sam dobio priliku igrati svaku utakmicu, to mi je jako bitno bilo. Sad znam da moram još više raditi, da sljedeća sezona bude još bolja", kaže Begović, te za ponude dodaje.

"Ja nemam velikih komentara na to. Što se mene tiče, ja nisam imao kontakta ni sa kim. Imam ugovor sa Stokeom, dobro se osjećam tamo. Ne gledam puno dalje, a ako bude nešto, pričaćemo sa klubom o svemu i vidjeti koje je najbolje riješenje. Zasad ostajem u klubu i spremam se za iduću sezonu", rekao je Begović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naš golman ističe i kako je reprezentacija na pravom putu prema Brazilu, te da očekuje nastavak dobre serije.

"Mi znamo da smo na pola puta i da imamo jako kvalitetan tim. Moramo nastaviti sa svojim igrama kao dosad. Imamo jako tepku utakmicu u Latviji i posle toga ćemo gledati dalje. Ako uspijemo tamo dobiti, onda nam je to još jedan korak naprijed", rekao je Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.