Begović: Zaslužili smo ovu pobjedu

Golman bh. reprezentacije

Begović: Zaslužili smo ovu pobjedu

Fudbalska reprezentacija BiH večeras je ostvarila važnu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, savladavši  na domaćem terenu Vels rezultatom 2:0.

Naš nacionalni tim kao kapiten je predvodio fantastični Asmir Begović, koji je nakon utakmice izjavio da je pobjeda sasvim zaslužena. 

"Vrlo je bila bitna komunikacija koju sam imao sa odbrambenim igračima. Dosta samo pričali, radili i momci su pametno odigrali. Najvažnije je da nismo primili gol i zaslužili smo ovu pobjedu", kazao je Asmir Begović, te se osvrnuo na borbenost svojih saigrača: 

"To nam je došlo u igri, trebalo nam je to. Vels je dobar tim i znali smo to, ali smo na kraju pokazali svoj kvalitet. Iz dva udarca na gol postigli smo dva gola i napadači su odradili svoj posao na najbolji mogući način." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju razgovora Begović se osvrnuo na Kipar. 

"Biće ključna utakmica. Vjerovali smo da će do zadnje utakmice trajati borba. Kipar ima svoje opasnosti, to pokazuje i rezultat i Izraelu i čeka nas teška utakmica. Moramo nastaviti igrati borbeno kao večeras", zaključio je Begović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti