Begović zbog Butlanda ne konkuriše za meč sa Tottenhamom

Mark Hughes ima svoje zamisli

Begović zbog Butlanda ne konkuriše za meč sa Tottenhamom

Menadžer Stokea Mark Hughes je na današnjoj press konferenciji istakao da neće računati na Asmira Begovića u predstojećem susretu sa Tottenhamom.

Prednost će, ponovo, dobiti mladi Jack Butland, koji je branio za Stoke i prošlog vikenda.

"Begović neće braniti, jer sam obećao Butlandu šansu. Bez obzira na to, želimo da bh. golman ostaje na Britanniji jer se s naše tačke gledišta ništa nije promijenilo", rekao je Hughes i dodao:

"Dali smo obećanje mladom Butlandu da će dobiti šansu da brani, jer ga uskoro očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Stokeu imaju velike planove sa mladim golmanom, i čini se kao da se već polako pripremaju za Begovićev odlazak.

"I ako Asmir ostane, u cilju nam je da razvijamo mladog Butlanda. Želimo da se mladi golman razvije, ali bi naredne sezone mogao na posudbu u ovisnosti od Begovića. Ako i ne ode na posudbu, ostat će u klubu i boriti se sa Asmirom", rekao je trener Stokea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.