Begović: Želja mi je da skočim sa Starog mosta

Bh. golman pričao o svojoj domovini

Begović: Želja mi je da skočim sa Starog mosta

Endin Čaušević

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine i ekipe Chelseaja, Asmir Begović, dao je intervju za zvaničnu stranicu londonskog kluba u kojem je pričao o svojoj domovini.

Chelsea na svojoj zvaničnoj stranici ima rubriku "Near&Far" u kojoj igrači londonskog kluba pričaju o zemlji iz koje dolaze. Ovaj put red je stigao na Asmira Begovića koji je otkrio mnoge stvari o Bosni i Hercegovini. Engleze je zanimalo koje karakteristike definišu BiH, te koje je njegovo najdraže mjesto u našoj zemlji.

"Mi smo strastven, vrijedan i posvećen narod. Moje najdraže mjesto je moj rodni grad Trebinje, ali su Sarajevo i Mostar također prelijepi gradovi. Moja velika želja je da skočim sa Starog mosta u Mostaru i vjerujem da ću je ispuniti kada završim svoju karijeru", rekao je Begović.

Također, bh. golman je otkrio koji sportovi su popularni u BiH, te nešto više o sportskim aktivnostima za koje engleska javnost malo zna.

"Košarka je veoma popularna u BiH, ali također su odbojka i rukomet jako praćeni. Mi smo strastveni ljubitelji sporta i pratimo one koji su popularni u svijetu. Zanimljivost koju niste znali? Naša fudbalska liga od ove sezone broji 12 klubova i skraćena je kako bi bila interesantnija. U BiH imamo dosta klubova, a najveći su Željezničar i Sarajevo. Iz BiH dolaze veliki igrači kao što su Safet Sušić, Sergej Barbarez i Edin Džeko. Mi smo nacija koja je talentovana za fudbal", dodao je bh. golman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Javnost u Engleskoj bila je iznenađena kada je saznala da Begović čak 15 godina nije bio u zemlji u kojoj je rođen.

"Najduži period odsustva iz BiH? 15 godina, otišao sam sa četiri godine, a vratio sam se kada sam imao 19. Zemlju smo napustili zbog rata", zaključio je Begović na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi