Navijači Chelseaja žele Begovića na golu

Razočarali se u Courtoisa

Navijači Chelseaja žele Begovića na golu

Nakon razočaravajuće prošle sezone, od Chelseaja se očekivalo da u ovoj počne bilježiti mnogo bolje rezultate. Međutim, to se nije desilo.

Najvećeg krivca za Chelseajevu rezultatsku agoniju je teško odrediti, ali definitivno je jedan od krivaca i golman Thibaut Courtois.

Belgijski golman je u lošoj formi. Statistički gledano, najgori je golman Premier lige sa svega 47,1% uspješnih odbrana, što znači da protivnički šutevi u okvir gola češće završe u mreži, nego što ih on odbrani.

Osim toga, Courtois je gnjev navijača Plavaca navukao i nedavnom izjavom kojom je najavio povratak u Madrid, što im se nikako nije dopalo.

Sve su to razlozi zbog kojih je Belgijanac izgubio povjerenje Chelseajevih pristalica, koje priželjkuju da vide Asmira Begovića među stativama na današnjoj utakmici protiv Hulla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U svojim predviđanima početnog sastava, navijači Chelseaja na Twitteru masovno biraju Begovića ispred Courtoisa uz komentare da je vrijeme da nesigurni Belgijanac preseli na klupu.

Meč Hulla i Chelseaja igra se danas s početkom u 16 sati, a ostaje da se vidi hoće li Conte udovoljiti zahtjevu velikog djela navijača. Ako ne danas, onda u dogledno vrijeme.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije