Begoviću ni Bournemouth ne garantuje "jedinicu"

Potvrdio pomoćni trener

Begoviću ni Bournemouth ne garantuje "jedinicu"

Pomoćni trener Bournemoutha Jason Tindall izjavio je kako Asmir Begović nije siguran u "jedinicu".

Glavni razlog zbog kojeg je reprezentativac BiH ovog ljeta napustio Chelsea je potraga za većom minutažom, a za to će se u Bournemouthu morati boriti sa Arturom Borucom koji je u prošloj sezoni bio neprikosnoven na golu crveno-crnih.

"Niko nema garanciju da će biti prvi golman. Danas to može biti Artur Boruc, a sutra Asmir Begović", kazao je pomoćni trener Jason Tindall, prenose britanski mediji, dodavši:

"Asmir jako dobro radi, zadovoljni smo s njim, kao i sa Arthurom koji je bio odličan golman za nas tokom prethodne tri sezone", izjavio je Tindall. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Begović je, podsjećamo, Chelsea napustio odmah po završetku sezonu i pridružio se Bournemouthu, koji je za njega platio 11,5 miliona eura,

Zanimljivo je da je u prošlosti kratko boravio u Bournemouthu i to na posudbi iz Portsmoutha 2007. godine, kada je imao svega 19 godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti