Begović otvoreno: Niko nije kao Mourinho
Foto: EPA

Bh. golman hvali Posebnog

Begović otvoreno: Niko nije kao Mourinho

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović ovog ljeta je napustio Chelsea i karijeru je nastavio u ekipi Bournemoutha.

Nakon dvije godine u redovima Plavaca, Begović je odlučio da više ne sjedi na klupi i da prihvati ponudu koja je došla na adresu tima sa Stamford Bridgea.

Tokom dvije sezone Begovića su u Chelseaju vodila tri menadžera. Počelo je sve sa Joseom Mourinhom, koji je dobio otkaz u decembru 2015. godine, a potom su na klupu sjeli Guus Hiddink, pa zatim Antonio Conte.

Begović je Chelsea napustio sa 33 nastupa, od čega je većina bila pod vodstvom Mourinha, a za Asmira je Posebni najbolji menadžer s kojim je radio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Smatram Mourinha najboljim menadžerom s kojim sam radio i šteta je što je naša saradnja kratko trajala. Način na koji razmišlja o utakmici, način na koji radi s igračima je zaista nevjerovatan. On me je doveo u Chelsea i zahvalan sam mu na tome.  Imao sam sreće da radim s velikim brojem menadžera, ali bih bez ikakvog razmišljanja, njega stavio na prvo mjesto. Za kratko vrijeme sam od njega naučio mnogo", rekao je Begović.

Bh. golman se ovog ljeta odlučio za odlazak iz plavog dijela Londona, a kao njegova zamjena je stigao Willy Caballero. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi