Šeik kupuje klub u kojem muslimani nisu poželjni
Foto - EPA

Počeli pregovori

Šeik kupuje klub u kojem muslimani nisu poželjni

M. Šljivak
Teme:

Član kraljevske porodice iz Emirata, šeik Hamad Ben Khalifa Al Thani, mogao bi kupiti 50 procenata kluba u kojem muslimani već godinama nisu poželjni.

Radi se o izraelskom Beitaru iz Jerusalema, klubu u kojem su godinama muslimani bili nepoželjni, jer su navijači ovog kluba najveći nacionalisti u svijetu fudbala.

Za njih muslimani nisu poželjni u klubu. Iako je nekoliko fudbalera muslimana igralo za klub oni nisu dugo ostajali jer su se navijači potrudili da to bude tako.

Sa tribina njihovog stadiona na svim mečevima se čuju skandiranja poput "Smrt Arapima" i "Smrt muslimanima", kao i "Muhamed je ped*r" i nijedan muslimanski fudbaler nema ni trunku želje da dođe u ovaj tim.

Prošle godine su pokušali blokirati transfer fudbalera iz Nigera Alija Mohameda, iako je kršćanin, jer im ime zvuči previše muslimansko i tražili su da ga promijeni, no na kraju klub nije pristao na ucjene i Mohamad je potpisao ugovor.

Vijest da arapski šeik želi kupiti klub sigurno im se neće dopasti. Aktuelni vlasnik kluba Moshe Hogeg obavio je jutros razgovore o prodaji kluba i nakon svega je rekao:

"Stvari napreduju dobro. Nadam se da će se što prije sve realizovati. Moji i njegovi planovi se poklapaju i nadam se da ćemo uskoro imati nešto da objavimo", istakao je on.

Pitanje je kakva će biti reakcija navijača na ovu vijest, ali Hogeg je davno poručio da je klub ispred svega i da za njega nacionalnost nije bitna.

Promo

Top Komentari

Ende
Nisam citao tekst ... kupuje NK široki brijeg ?
10 0
Pikachu11
E nek sam cuo da ima neko gori i od Sirokog.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi