Navijači izraelskog kluba poručili: "Muhamed može potpisati za nas samo ako promijeni ime"

Beitar ima problem zbog nacionalista na tribinama

Navijači izraelskog kluba poručili: "Muhamed može potpisati za nas samo ako promijeni ime"

E. Škorić
Teme:

Navijači izraelskog Beitara poznati su u svijetu kao veliki nacionalisti i ne dozvoljavaju da dres njihovog klbua nose Arapi, muslimani.

Navijači izraelskog kluba Beitara iz Jeruzalema odobrili su čelnicima kluba da dovedu Nigerijca Alija Muhameda, ali samo pod uslovom da promijeni ime.

S tribina njihovog stadiona na svim mečevima se čuju skandiranja poput "Smrt Arapima" i "Smrt muslimnima", kao i "Muhamed je ped*r".

Navijači su blokirali transfer kada su čuli da dolazi igrač s imenom Muhamed, ali su nešto kasnije ustanovili da je kršćanin i onda su tražili da promijeni ime.

"Nakon detaljnog istraživanja identiteta fudbalera, želimo da objavimo da nemamo problem sa njegovim dolaskom, jer je on posvećeni kršćanin"; saopštila je navijačka grupa Beitara.

"Sada od njega tražimo da promijeni ime, jer se nikada na našem stadionu neće čuti ime Muhamed", poručili su.

Igrač je dobio već prijetnje smrću i sada je vrlo vjerovanto da neće ni potpisati za Beitar.

Beitar je prije otprilike godinu dana došao u centar pažnje jer je odlučeno da se klub zove Beitar Trump Jerusalem.

"Donald Trump je ispisao historiju i naš klub će se u njegovu čast zvati Beitar Trump Jerusalem. Sedamdeset godina Jerusalem čeka međunarodno priznanje, dok je predsjednik Donald Trump hrabrim potezom prepoznao Jerusalem kao vječni glavni grad Izraela. Pokazao je veliku ljubav prema izraelskom narodu i glavnom gradu, tedao Jerusalemu njegov zakoniti status", navedeno je u saopštenju.

Inače, Beitar Jerusalem je prije tri godine u kvalifikacijama za Evropsku ligu izbacio Slobodu iz Tuzle.

Top Komentari

Ante G.
Previse se pati Izrael i taj narod, sve ovo shvatam.
1 10
HAMIC
nije Hitler grijesio nije nije......
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi