Bekić, Duljević i Kovačević odbili produžiti ugovore

Više nisu igrači FK Sarajevo

Bekić, Duljević i Kovačević odbili produžiti ugovore

Endin Čaušević

Fudbalski klub Sarajevo u proteklim sedmicama ponudio je trojici igrača nove ugovore. Višegodišnji ugovori ponuđeni su Ameru Bekiću, Harisu Duljeviću i Adnanu Kovačeviću.

Pomenuti igrači dobili su u nekoliko navrata određene rokove, do kada se trebaju izjasniti dali prihvataju ponudu kluba, a posljednji je istekao 30.6. ove godine, te je klub zvanično potvrdio da Bekić, Duljević i Kovačević neće u sezoni 2017/18 nositi dres Sarajeva. 

"Sarajevo izražava svoju žal što nije došlo do obostranog interesa i dogovora sa pomenutim igračima, obzirom da je bila želja kluba da Bekić, Duljević i Kovačević nastupaju za bordo klub i nadolazećim godinama. FK Sarajevo se zahvaljuje Adnanu Kovačeviću, Ameru Bekiću i Harisu Duljeviću na doprinosu u klupskim rezultatima u proteklom periodu", navodi se na zvaničnoj stranici kluba s Koševa.

Defanzivac Adnan Kovačević stigao je u redove Sarajeva iz Travnika. U proteklim godinama odigrao je 80 utakmica i postigao četiri gola. Dvadesetpetogodišnji Amer Bekić odigrao je za Sarajevo 75 utakmica, uz 19 golova, a već sada, bivši kapiten, Haris Duljević, sakupio je 97 nastupa za Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi