"Vjerujemo u prolaz, uz podršku navijača do pobjede"

Kapiten Sarajeva Marko Mihojević pred revanš protiv Zarije

"Vjerujemo u prolaz, uz podršku navijača do pobjede"

D. Rakanović

Sarajevo je u prvom susretu na gostovanju u Moldaviji protiv Zarije Balti poraženo sa 2:1 u okviru kvalfifikacija za Evropsku ligu. 

Kapiten Sarajeva Marko Mihojević postigao je jedini gol za bh. predstavnika. 

"Ostaje žal zbog propuštenih prilika, ali smo pokazali ipak u drugom vremenu kako trebamo igrati protiv ovog protivnika. Prvi dio susreta nismo dobro otvorili, nismo imali adekvatno rješenje za njihov posjed, ali nakon pauze u poluvremenu i našeg dogovora u svlačionici izašli smo odlučnije i odigrali jako dobro poluvrijeme, u kojem smo i postigli gol. Igra u drugom dijelu je vodilja kako to treba da izgleda i kada sumiramo čitavu utakmicu, zasigurno nećemo pogriješiti ako kažemo da je Sarajevo bilo bolje, te da smo u najmanju ruku taj nerješen rezultat zaslužili. No, šta je tu je, imamo sada imperativ pobjede pred revanš na Koševu, pred našim navijačima i vjerujem se da ćemo uspjeti da izborimo prolazak u narednu rundu ovog takmičenja.“, rekao je Mihojević, prenosi službena stranica kluba.  

"Postizanje golova nije moj primaran zadatak na terenu, ipak igram u defanzivi, ali sam jako sretan zbog gola, naročito jer nas je ostavio u igri za prolazak dalje“, rekao je Mihojević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten Sarajeva pozvao je sve navijače na revanš meč na Koševu, rekavši da je njihova podrška od presudnog značaja.

"Imali smo podršku naših navijača u Moldaviji, na ovom dalekom putovanju i to nam mnogo znači. Vjerujem da će naš stadion u četvrtak biti dobro ispunjen. Za mene, kao igrača koji je prošao kroz omladinske ekipe Sarajeva velika je čast nositi dres kluba u jednoj evropskoj utakmici, pred našim navijačima, na našem stadionu i motivisani smo da ostvarimo pobjedu. Pozivam naše navijače da nas podrže u četvrtak i dođu u velikom broju na utakmicu", zaključio je Mihojević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi