Prvotimac Sarajeva pred derbi

Bekić: Željezničar će se više istrošiti protiv Slobode

Sarajevo će u nedjelju u okviru 26. kola BHT Premijer lige BiH na domaćem terenu ugostiti Željezničar.

Ovo će ujedno biti i najveći bosanskohercegovački derbi, a uoči utakmice u izjavi za medije igrač Almir Bekić je istakao da Sarajevu najveća opasnost prijeti od Bekrića i Stevanovića, koje je ocijenio kao ključne igrače Plavih.

"Derbi ko derbi. Teška utakmica u kojoj ne igra ulogu forma i mjesto na tabeli. Mi smo sad u boljoj formi, ostvarili smo pobjede u posljednjih nekoliko utakmica i dat ćemo sve od sebe da nastavimo niz pobjeda", kazao je Bekić. 

Bekić je svjestan da će se Željezničar istrošiti protiv Slobode, ali... 

"Željezničar će se više istrošiti protiv Slobode, a onda dolaze nama. Ipak, svi će igrači naći motiv i želju za derbi, to je posebna utakmica u kojoj vas gledaju skoro 20.000 ljudi na tribinama i pored malih ekrana".

Eventualni trijumf bi bio veliki korak ka plasmanu u evropska takmičenja. 

"Možda bi se pobjedom odvojili od konkurenata i jednom nogom bi bili u Evropi. Favorit u derbiju? Nema ovdje favorita. Onaj koji više pokaže na terenu ostvarit će pobjedu", ističe nekadašnji mladi bh. reprezentativac. 

Na pitanje gdje je Željezničar najopasniji, Bekić je odgovorio: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imaju dobrih igrača, doveli su dosta kvalitetnih igrača u zimskom prijelaznom roku. Po meni Bekrić i Stevanović su ključni igrači Željezničara."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi