Bekići i Sloboda postigli dogovor o izmirenju dugovanja

Isplata u više rata

Bekići i Sloboda postigli dogovor o izmirenju dugovanja

A. Beganović

Almir i Amer Bekić od naredne sezone najvjerovatnije neće nosi Slobodin dres, a u proteklim danima zajedno sa svojim agentom obavili su nekoliko razgovora sa čelnicima kluba.

Prema riječima, Denima Rahmanovića, čovjeka koji zastupa Bekiće, s čelnicima kluba su postigli dogovor o izmirenju dugova koji su dijelom naslijeđeni i od bivšeg rukovodstva.

"Istina je da smo razgovarali sa čelnicima kluba i to ponajviše o tome na koji način je moguće izmiriti dugovanja prema Bekićima koja su velikim dijelom naslijeđena od prethodnog rukovodstva kluba. Eventualna tužba je ono što niko ne želi, Bekići su djeca ovog kluba. Imali smo različite poglede na neke stvari, što je i normalno u svakom poslu, no na kraju smo postigli dogovor. Korektno smo se usuglasili da se dugovanja isplate u više rata i mislim da je to za obje strane najbolji scenarij", za SportSport.ba je istakao Rahmanović pa dodao:

"Razgovora o nastavku saradnje, bar onih konkretnih, nije bilo s obzirom da su nam iz kluba predočili još uvijek nepotpuni proračun za narednu sezonu. Vidite, radi se o ozbiljnim ljudima koji ne žele probijati određene limite. Žele se fokusirati na saniranje dugova i vjerovatno u takvoj situaciji neće biti nekih da tako kažem velikih ugovora. Istina je da Almir ima sjajne ponude iz Premijer lige ali i iz inostranstva, dok je za Amera zainteresiran jedan klub iz Poljske, a u narednim danima po pitanju nastavka njihove karijere znat ćemo mnogo više", zaključio je Rahmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, Sloboda će vjerovatno ostati bez Bekića, no ono što je dobro, bar prema Rahmanovićevim riječima, klub i fudbaleri su postigli dogovor o isplati dugovanja tako da "sutra" neće biti sudskih trzavica.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi