Fejzić potpuno spreman i pun samopouzdanja: I dalje planiram raditi ono što najviše volim

Slobodan nakon isteka ugovora sa FK Sloboda

Fejzić potpuno spreman i pun samopouzdanja: I dalje planiram raditi ono što najviše volim · Intervju

S. Mlaćo

Iskusni čuvar mreže Irfan Fejzić (33) postao je slobodan završetkom sezone u Premijer ligi.

Fejziću je istekao ugovor sa tuzlanskom Slobodom, a sada se okreće novim izazovima. Pauza zbog koronavirusa dobro mu je došla zbog povrede koju je imao, te sada potpuno spreman čeka na novi angažman.

Vjeruje da možemo još mnogo toga i pokazati, što i ne sumnjaju svi oni koji ga poznaju s obzirom na posvećenost radu, te sam odnos prema saigračima, trenerima, navijačima, ali i protivnicima, sudijama...

"Završetkom ove sezone istekao mi je ugovor i trenutno sam slobodan. Mnogo toga se izdešavalo u Slobodi. Dosta je turbulentno bilo. Moram priznati da u svojoj karijeri nisam doživio neke momente koje sam imao u Slobodi sada. Međutim, to sada je prošlost i iz toga uzimam samo pouke. Tempo život je danas brz i treba ići dalje", priča Fejzić na početku razgovora za SportSport.ba.

Osjeća se potpuno spremno.

"Period korone je pozitivno uticao na moj oporavak, u vremenskom smislu, gdje sam dobio duži period za oporavak. U potpunosti sam se posvetio zdravlju te uz stručne preporuke ljekara, fizioterapeuta, nutricioniste i trenera za kondicionu pripremu uspio se oporaviti. Sada spremno čekam novi angažman i nove izazove".

Posljednji dolazak u Slobodu bio je njegov drugi angažman u tuzlanskom klubu. Ističe da ga neće pamtiti po lijepom, čak naprotiv.

"Pamtim bolja vremena kada sam bio u FK Sloboda nego li je to bila ova sezona. Što se tiče mene i mojih obaveza prema klubu, izvršavao sam ih maksimalno korektno i profesionalno. Međutim, to za drugu stranu ne mogu kazati. Velika dugovanja prema nama igračima su ostala neizmirena.
I ovaj prekid lige je dobro došao za klub, jer smo obezbijedili opstanak a odigrali svega tri utakmice. Teško da bi igrači mogli biti motivisani i igrati još 11 utakmica na ovakav način.
Što se tiče kontakata sa klubom, svoj slučaj sam predao advokatu, te će on sa klubom dalje komunicirati. Nadam da će moj slučaj biti ubrzo riješen na obostrano zadovoljstvo".

Koronavirus je zaustavio i nogomet, prekinuo Premijer ligu. Mnogi smatraju da se trebalo nastaviti uz posebne mjere. Da li je titula FK Sarajevo zaslužena, kako uopšte iz svog ugla gledaš na ovaj rasplet.

"Prekidom lige najviše na gubitku i razočarenju smo mi igrači kao i navijači. Međutim, smatram da je prekid lige u ovom momentu realna opcija iz više razloga. Mnogim igračima je istekao ugovor, a teško da bi ugovor produžile obje strane na mjesec ili dva koliko bi trajalo prvenstvo. Što bi dodatno koštalo sve klubove gubitkom igrača ili novčanim troškovima. Zatim bi se odmah krenulo u novu sezonu što znači da bi igrači imali minimalno 30 utakmica do decembra. Time bi bilo narušeno zdravlje igrača jer je gust raspored igranja. Još mnoge stavke bi se mogle dodati i biti razlog opravdanog prekida prvenstva. Smatram da sve ekipe nakon duge višemjesečne pauze imaju dovoljno vremena dovesti pojačanja i pripremiti za novu sezonu u kojem će biti normalan raspored utakmica .
Što se tiče titule koja je dodijeljenja Sarajevu, na osnovu bodova je zaslužena, to je jasno. Međutim, 11 utakmica je bilo još u regularnom dijelu za koje nećemo nikada znati ko bi na kraju bio šampion.
Doista je nezahvalno to komentarisati i u vezi prvaka i u vezi ispadanja. Prvi put se svi susrećemo sa ovim i vidite da su različite odluke donijete u različitim ligama. Neke lige su poništile prvenstvo i ponovo igraju ispočetka, što i nije loša opcija".

Planovi za dalje? Iza sebe imaš veliko iskustvo, kvalitete su posebno potvrdio kada su u Željezičaru pomalo neočekivano stao između stativa, ali i više nego opravdao očekivanja.

"Planiram se baviti još profesionalnim fudbalom. Mislim da imam još dosta toga kvalitetnog pokazati na terenu. Ovoj ligi potrebni su mladi, ali i iskusni igrači koji u različitim momentima utakmice ili prvenstva mogu doprinijeti podizanju forme cjelokupne ekipe. Zato je bitno u ekipi imati spoj mladosti i iskustva. Dakle, planiram raditi ono što najviše volim, te ću čekati najbolju ponudu za mene! Prelazni rok tek treba da počne i vjerujem da ima ekipa u kojoj ću biti koristan. Nadam se da će se klubovi oporaviti nakon pandemije i da će sa početkom nove sezone sve normalno funkcionisati".

Kakva je budućnost bh. nogometa? Da li se imamo razloga nadati boljim danima, velikim uspjesima... Kao neko ko je dugo u tu sigurno si prošao svašta, vidio i te neke loše strane...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U svojoj dugogodišnjoj karijeri sam nailazio i bio žrtva svakovrsnih lobiranja, prljavih radnji, guranja, laktanja,...iz kojih sam izlazio jači i otporniji. U svakom klubu sam imao te situacije koje znaju čovjeka poremetiti i usporiti ga. Međutim, u svim tim situacijama sam vrijedno radio i bio strpljiv čekajući svoju šansu za koju sam uvjek vjerovao da će doći, samo je bilo pitanje kako ću je dočekati.
Ipak, nadu za napredak u našem nogomet nikad nisam izgubio. Mnogo toga pozitivnog je i to treba isticati. Vjerujem da će ova pauza uticati pozitivno i na navijače u našoj zemlji. Šta hoću kazati? Naime, vjerujem da su se navijači svih klubova zaželjeli utakmica i da će početkom nove sezone svojim pojačanim brojčanim prisustvom pomoći u napretku svog kluba kao i lige. U suštini meni kao profesionalnom igraču je uvjek izazov bio igrati pred većim brojem gledalaca", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba iskusni čuvar mreže Irfan Fejzić.

Fejzić je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za FK Sarajevo, FK Goražde, FK Olimpik, azerbejdžanski Mughan, Zvijezdu Gradačac, FK Rudar Kakanj, FK Željezničar...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi