Bekrić: Bit će mi neobično protiv Želje
Neki su Bekrićev potpis za Zrinjski predstavljali kao "izdaju", ali sjajnog veznjaka to ne iznenađuje.

Ne želi se osvrtati na komentare

Bekrić: Bit će mi neobično protiv Želje · Intervju

Samir Bekrić je fudbaler koji je dugi niz godina branio boje sarajevskog Željezničara, bio i kapiten kluba sa Grbavice s kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti. I to više puta.

Put profesionalnog sportiste je takav da nikada ne znate šta život nosi, pa će tako Bekrić u subotu prvi put igrati u Premijer ligi protiv svog bivšeg kluba. Samir je odnedavno član Zrinjskog za koji je debitovao u prošlom kolu protiv Mladosti, a nada se i nastupu protiv Željezničara.

"Slijedi nam veliki derbi protiv Željezničara i moram reći da će mi biti malo neobično. Ali, profesionalac sam i sada sam u Zrinjskom, kojem sam zahvalan jer je bio stvarno prekorektan prema meni. Želji, naravno, želim sve najbolje", započeo je Bekrić za SportSport.ba, koji nije jedini član Zrinjskog koji je u prošlosti igrao za Plave:

"Da, tu su još Stanić i Jamak... Razgovaram i sa njima pred ovu utakmicu, malo se i šalimo, sve je to sportski. U Zrinjskom nikada ne obraćamo previše pažnju na protivnika, već gledamo sebe. Najbitnije je da mi budemo pravi, ko god bio sa druge strane terena. Utakmica će biti neizvjesna i zaista je teško bilo šta prognozirati, ali znam da će mnogo zavisiti od toga koji će tim bolje ući u utakmicu. U svakom slučaju, sastaju se dvije najbolje ekipe u državi i nadam se da će nas poslužiti i vrijeme, te da će gledaoci uživati".

Bekrićev prelazak u Zrinjski nakon raskida ugovora sa Željezničarom su neki, pomalo senzacionalistički, pokušavali predstaviti kao "izdaju". Ali, Bekrić se ne zamara komentarima i novinarskim naslovima.

"Gledajte, živimo u takvoj državi gdje, nažalost, svako piše šta hoće, a ljudi dosta i izmišljaju. Poslije razlaza sa Željom prolazio sam kroz težak period, a onda se javio Zrinjski. Gospodin Šulenta i trener Slišković su bili i više nego korektni, a Zrinjski je bio moj logičan izbor. To što su neki pisali me ne interesuje, nikada nisam obraćao pažnju na komentare jer ima mnogo zlih, zavidnih i ljubomornih ljudi. Uvijek sam išao poštenim putem, a zato što sam takav možda me Bog i nagradio da igram u četiri države i obezbijedim sebe i svoju porodicu", rekao je Bekrić, te istakao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razlozi mog dolaska u Mostar su isključivo sportske prirode. Ne privlači me igranje za klubove koji se nalaze u sredini tabele i ne bore ni za šta. Volim da se borim za vrh i da osvajam trofeje, a ko gleda sa sportskog aspekta, taj će me i razumjeti".

Samir Bekrić (33) je karijeru počeo u Gradini, odakle je 2007. godine stigao u Željezničar. Tri godine kasnije, zaputio se u Južnu Koreju gdje je nastupao za Incheon, zatim je igrao i u kazahstanskom Tobolu, Mes Kermanu i Fajr Sepasiju iz Irana i Bunyodkor iz Uzbekistana. U međuvremenu se dva puta vraćao na Grbavicu, gdje je proveo i najbolje dane svoje karijere osvojio tri titule prvaka Bosne i Hercegovine i jedan Kup.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi