Nevjerovatno šta je sebi Courtois dopustio: Marokanski džemat uzdrmao i Hrvate!

Maroko je poveo protiv Belgije

Nevjerovatno šta je sebi Courtois dopustio: Marokanski džemat uzdrmao i Hrvate!

A. Čaušević

Maroko je na pragu velikog iznenađenja koji nikako u prilog ne ide reprezentaciji Hrvatske.

Maroko je poveo u finišu utakmice drugog gola protiv Belgije. Strijelac sjajnog gola u 73. minuti bio je Sabiri.

Veliku odgovornost za gol snosi najbolji golman svijeta Courtois, međutim to ne treba umanjiti majstoriju marokanskog fudbalera.

Sabiri je lukavo šutirao na prvu stativu iz prekida koji je bio praktično kod korner zastavice i na kraju je lopta završila u mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Prilikom slavlja marokanski fudbaleri su istovremeno pali na sedždu, odnosno dio molitve kod muslimana kada se padne na koljena te se licem i čelom dodirne tlo.

Inače, ovo je bio prvi gol iz slobodnog udarca u dosadašnjem dijelu Mundijala, te za Sabirija ako ne najbolji, onda sigurno najvažniji u karijeri.

Marokanci su do kraja meča uspjeli postići još jedan gol i slaviti sa 2:0 pa ovaj rezultat svakako ne ide u prilog Hrvatskoj koja u posljednjem kolu igra protiv Belgije.

Od 17 sati po centralnoevropskom vremenu u drugom meču drugog kola ove grupe snage će odmjeriti Hrvatska i Belgija. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poslije nepotpunog drugog gola i pobjede nad Belgijom sa 2:0 svakako su Lavovi Atlasa u najboljoj poziciji pošto imaju četiri boda. 

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razilka
1. Maroko 2 4 2:0
2. Belgija 2 3 1:2
3. Hrvatska 1 1 0:0
4. Kanada 1 0 0:1

U posljednjem kolu snage će odmjeriti Maroko - Kanada te Belgija - Hrvatska. Sasvim je jasno da su Lavovi Atlasa u najboljoj poziciji i na pravom putu da dođu do osmine finala. 

Top Komentari

plemic
hrvatska je viceprvak svijeta iz moskve. savršeno im je svejedno s kim igraju.
3 14
Krex77
Bez brige turci...
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi