Belgija odradila prvi trening, ali gdje je Lukaku?

Izostale dvije velike zvijezde

Belgija odradila prvi trening, ali gdje je Lukaku?

Fudbalska reprezentacija Belgije danas je odradila prvi trening u sklopu priprema za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine i Kipra.

Belgijske zvijezde odradile su jedan lakši trening, ali su prisutni novinari uočili da među njima nema dvojice fudbalera koji se nalaze na spisku za predstojeće duele.

Sa današnjeg treninga su, iz još uvijek neutvrđenih razloga, izostali Romelu Lukaku i Marouane Fellaini, belgijski dvojac iz Manchester Uniteda.

Iako to nije potvrđeno, špekuliše se da obojica fudbalera vuku lakše povrede. Fellaini navodno ima problem sa ahilovom tetivom, dok Lukakua muči povreda gležnja koju je zadobio još prošlog petka, iako je robusni napadač kasnije stisnuo zube i zaigrao protiv Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, belgijski selektor Roberto Martinez ističe da nije zabrinut za ovu dvojicu fudbalera, te je istakao da su svi spremni za BiH i Kipar. Ipak, belgijski novinari ove Martinezove riječi uzimaju s velikom dozom rezerve, s obzirom da je i u prošlosti znao smirivati situaciju izjavama kako je zdravstveni bilten ekipe u najboljem redu, čak i kada to nije bio slučaj.

Vrijedi podsjetiti da je Belgija u prošlom kolu već osigurala direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, pa bi se možda moglo desiti da pomenuti dvojac bude pošteđen napora koje nose predstojeće utakmice, najviše iz razloga što one nemaju preveliki rezultatski značaj za selekciju Crvenih đavola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti