Belgija šokirala Francuze

Tony Parker nije mogao sam

Belgija šokirala Francuze

U prvom susretu finala baraža za odlazak na Eurobasket u Poljskoj, Belgija je kao domaćin iznenadila Francusku i slavila pobjedu rezultatom 70:66.

Belgijanci, koji su preko Bosne i Hercegovine stigli na megdan u finalu baraža Francuzima, pokazali su da nisu ekipa za potcijeniti. Favorizovana Francuska, krcata NBA zvijezdama, poražena je večeras u Belgiji, koja je uspjela zaustaviti sve Tricolore, sem Tonya Parkera.

Playmaker San Antonio Spursa i francuske reprezentacije Tony Parker bio je nezaustavljiv, te sa 26 poena i četiri asistencije i prvo ime susreta. Međutim, sam nije mogao. Izostala je pomoć saigrača, što su Belgijanci iskoristili i na krilima Axela Hervellea (14 poena), Moorsa (13) i Lauwersa (12) stigli do pobjede u prvom susretu.

Naredni meč igra se 30. avgusta u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.