Belgijanci Mourinhu "poklanjaju" sjajnog veznjaka
Foto: EPA

Novo ime na Old Traffordu

Belgijanci Mourinhu "poklanjaju" sjajnog veznjaka

M. Šljivak

Engleski velikan Manchester United mogao bi do kraja prelaznog roka završiti veoma zanimljiv transfer.

Član Crvenih đavola mogao bi postati 22-godišnji veznjak Anderlechta Leander Dendoncker. Ovaj veznjak je privukao pažnju tima iz Manchestera nakon međusobnih duela u Evropskoj ligi prošle sezone, a menadžer Uniteda Jose Mourinho ga vidi kao pojačanje za vezni red.

Ipak, da bi ovog fudbalera doveli u svoje redove, United će morati da izdvoji oko 30 miliona eura. To je cifra koju je postavio belgijski velikan.

"Dendoncker se povezivao sa mnogim timovima i u prethodnom prelaznom roku. Ipak, sada kada smo ostali bez Kare Mbodjija, nemamo namjeru da Leandera prodamo, izuzev ako ne dođe ponuda od koje boli glava. Pokazao se kao odlično rješenje u defanzivnom dijelu tima. Moguće je da ga prodamo za 25 do 30 miliona eura i ako pronađemo pravu zamjenu", rekao je generalni menadžer tima iz Brisela Herman Van Holsbeeck.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dendoncker je veoma privlačan igrač za veliki broj ekipa. Može igrati pozicijama u veznom redu, ali uspješno pokriva i mjesto štopera i jedan ovakav fudbaler je Mourinhu neophodan u Unitedu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi