Belgijanci poraženi u generalci
Centar Lakersa i jedan od aduta Belgije: Didier Mbenga

Prijateljski meč

Belgijanci poraženi u generalci

Košarkaška reprezentacija Belgije, naš protivnik u dodatnim kvalifikacijama za plasman na “Eurobasket 2009”, poražena je u generalci za baraž.

Bolja je bila selekcija Novog Zelanda koja je slavila sa 83:81. Bio je to drugi meč koje su odigrale ove dvije selekcije. U prvom je Belgija bila bolja, a rezultat je glasio 98:76.

Najbolji igrač u timu našeg rivala bio je Sam van Rossum koji je postigao 16 poena, dok je centar LA Lakersa, Didier Mbenga, koji nije igrao u prvom susretu dodao 15.
Još dva igrača imala su dvocifren učinak. To su Jeff van der Jonckheyd (11) i Yannick Driesen (10).

Treba kazati da su susret sa klupe odgledali najbolji igrači Belgije, Alex Hervelle i Thomas Van Den Spiegel. Na našu žalost, obojica će biti  u sastavu kada počnu dodatne kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.