Jadan i bijedan život bivšeg defanzivca: "Nemam eura, nemam hrane, pijem i kupim smeće iza kamiona"

A onda je stigao ultimatum od kćerke

Jadan i bijedan život bivšeg defanzivca: "Nemam eura, nemam hrane, pijem i kupim smeće iza kamiona"

Admin Čaušević

Didier Segers ime je koje će zvučati poznato gotovo svim navijačima belgijskog klbua Antwerpena, a svakako i svima onim koji su aktivno pratili belgijski nogomet ranih 1990-ih. Danas 58-godišnjak bio je fudbalski aktivan do svoje 39. godine.

Segers je imao prekrasnu karijeru u nekoliko poznatijih belgijskih klubova kao što su KV Mechelen, Lierse, Lommel i Atwerpen. Igrao je na poziciji lijevog beka i bio je itekako zahvalan fudbaler.

S crveno-bijelima defanzivac je igrao u finalu Kupa Kupova na Wembleyju, što je još uvijek posljednji plasman jednog belgijskog kluba u evropsko finale. Tada je Antwerp za 3:1 izgubio od u to vrijeme izuzetno moćne Parme.

Uslijedilo je još nekoliko dobrih godina za Segersa, nakon fudbalerke karijere otvorio je otvorio je kafić, ali je taj posao brzo propao, da bi se nakon toga i razveo po drugi put.

Poslije toga je Segers završio bez ičega o čemu je nedavno govorio za belgijske medije.

Oglasi

"Prije pet godina nisam imao više ništa. I to doslovno doslovno. Bez eura na bankovnom računu, bez hrane u frižideru."

Belgijanac (lijevo) je vrhunac karijere imao sredinom 90-ih prošlog vijeka

"Radio sam u to vrijeme u kamionu za smeće i proveo sam cijeli dan hodajući iza kamiona. Bila je zima."

Uslijedilo je više problema, uglavnom fizičke prirode. Segers je dobio teški artritis u oba ramena, upalu i morao je piti jake tablete protiv bolova, čak je završio i na hitnoj.

"Bolovi se teško mogu opisati", rekao je Belgijanac koji dd tada može raditi samo u posebnoj radionici bez prevelikog fizičkog napora.

Nakon što je fizički uništen, nekedašnji defanzivac se okrenuo se i boci, od koje je dobio Wernickeov sindrom, oštećenje srednjeg nervnog sistema.

Segersu je život promijenio ultimatum kojeg mu je postavila kćerka

Tek 2017. i nakon ultimatuma svoje kćeri, Sergers će prestati s tom navikom. Iako kaže da i dalje tu i tamo popije pivo.

"Nema problema, sve dok sljedećih dana ostanem suhog grla. Kad bih pio svaki dan, stvari bi brzo krenule s kolosijeka, naravno", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Sada bivši igrač Antwerpena ima novu djevojku, živi u Lieru i gotovo je bez dugova. To ga tjera da gleda u budućnost s nadom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi