Belgijski igrači se javno pobunili protiv Martineza!

Belgijski igrači se javno pobunili protiv Martineza!

Edmir Škorić

Grupa belgijskih igrača nije zadovoljna odlukom selektora Roberta Martineza da iz tima izostavi Radju Nainggolana.

Martinez je, podsjetimo, jučer na spisku od 28 igrača koji konkuriraju za Mundijal u Rusiji izostavio sjajnog Rominog veznjaka, zbog čega je uslijedio mali razor u reprezentaciji, ali i u javnosti.

"Radja je bio razočaran, rekao sam mu da ipak mora poštovati odluku selektora i da selektor uvijek ima svoje razloge. Mi to moramo prihvatiti, mada mi to igrači ne možemo razumjeti jer je on zaista dobar nogometaš. Nadam se da će to sve izdržati", rekao je Marouane Fellaini, a nesretan zbog izostanka Nainggolana je i Toby Alderweireld.

"Danas je puno igrača koji su razočarani, kao i belgijska javnost, ali moramo da poštujemo odluku Maritneza", poručio je defanzivac Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navodno je još nekoliko sjajnih igrača ove reprezentacije razočarano jer je Martinez zbog nekih drugih stvari eliminisao Nainggolana, koji je potom objavio kraj reprezentativne karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi