Potter već dogovorio prvo veliko pojačanje, 100 miliona eura za talentovanog Engleza

Sve je dogovoreno sa igračem?

Potter već dogovorio prvo veliko pojačanje, 100 miliona eura za talentovanog Engleza

Esmer Oštraković

Iako su potrošili mnogo novca u posljednjem prijelaznom roku, navijači Chelseaja mogu očekivati još zvučnih transfera.

Kako navode mediji iz Engleske, Chelsea je već u naprednim pregovorima oko transfera Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund.

Nakon što su prodali Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund su bili jasni da Bellingham neće otići barem do narednog ljeta.

Chelsea se uključio u trku za potpis Bellinghama sa još dva kluba iz Engleske, a radi se o Manchester Unitedu i Liverpoolu.

Ipak, tim iz Londona navodno je već sve dogovorio sa samim igračem, a Borssiji Dortmund spremni su ponuditi 100 miliona eura.

To je, kako prenose engleski mediji, cifra koja će zadovoljiti čelnike ovog kluba, te će transfer biti realizovan na ljeto.

Upravo to će biti prvi zvučni transfer novog trenera Chelseaja, Grahama Pottera, jer se u januaru očekuje da Chelsea ne bude previše aktivan.

Bellingham i ove sezone igra sjajno u dresu tima iz Njemačke, te je sa samo 19 godina postao jedan od glavnih igrača u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je u Borussiju Dortmund stigao sa samo sedamnaest godina iz Birmingham Cityja, za cifru od 20 miliona eura.

Odmah je bilo jasno o kakvom se talentu radi, a očekuje se da ima važnu ulogu i na predstojećem Svjetskom prvestvu u reprezentaciji Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi