Sanja dres Uniteda i nada se pobjedi u gradskom derbiju: 'Jedinica' Sarajeva otvorila dušu

Belmin Dizdarević govorio za SportSport.ba

Sanja dres Uniteda i nada se pobjedi u gradskom derbiju: 'Jedinica' Sarajeva otvorila dušu · Intervju

S. Grebović

Nakon odlaska Vladana Kovačevića iz Sarajeva u redove poljskog Rakowa ostalo je upražnjeno mjesto između stativa bordo tima.

Priliku da ga zamijeni prvi je dobio Adnan Kanurić, međutim on je nakon samo tri ovosezonske utakmice izgubio povjerenje šefa struke tima sa Koševa, Gorana Sablića.

Novi trener viceprvaka BiH nije bio zadovoljan njegovim partijama na golu nakon ispadanja od moldavskog Milsamija i poraza u prvom kolu Premijer lige od Tuzle Cityja (1:3).

Sabliću nije preostalo ništa drugo nego da povjerenje ukaže Belminu Dizdareviću koji je isto i opravdao sjajnim partijama.

Mladi čuvar gola mreže bordo tima na početku razgovora za SportSport.ba govorio o svojim najranijim golmanskim počecima.

Fudbal sam počeo trenirati sa 5 godina i moji počeci su vezani za NK Čelik Zenica i NK Tempo sport Zenica. Od samih početaka sam počeo igrati na golmanskoj poziciji jer me jednostavno ta pozicija oduvijek privlačila iz neobjašnjivih razloga.

Oglasi

"Nakon prvog nastupa za U-15 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, primjetili su me skauti Sarajeva i Adnan Salman, moj prvi trener u Akademiji, te su stupili u kontakt sa mnom i mojim roditeljima tako da sam sa 14 godina postao član Akademije FK Sarajevo. Smatram da mi je dolazak u Akademiju odličan potez jer su za moj razvoj i uspjeh sigurno najviše zaslužni moji treneri u Akademiji, a kasnije i u prvom timu."

Iako konstitucijom ne podsjeća na njega, Dizdarević otkriva ko mu je golmanski uzor...

"Golmanski uzor mi je David de Gea. Jednostavno mi se sviđa njegov stil, a vjerovatno uticaja ima i što brani za Manchester United, moj omiljeni strani klub za koji bi volio jednog dana da nastupam."

Jesi li očekivao da ćeš nakon odlaska Vladana Kovačevića upravo ti stati na gol Sarajeva?

"Iskreno i nepotcjenjujući svoje kolege golmane, očekivao sam da ću nakon Vladanovog transfera u Poljsku ja biti taj koji će nakon njega postati „jedinica“ FK Sarajevo. Desilo se što se desilo, dobio sam svoju šansu i očigledno je da sam zadovoljio ukus našeg stručnog štaba. Međutim, dovoljno sam iskusan i svjestan da znam da sada moram raditi jos jače i više da bi zadržao svoju poziciju. Stručni štab mi je ukazao povjerenje, na meni je opravdati njihove odluke, nemam straha preuzeti odgovornost! Na ukazanu šansu gledam kao zaslugu za moje nastupe u juniorskom i poneki u seniorskom timu, individualne nagrade za najboljeg golmana na turnirima, reprezentativni nastupi od U-15 pa do U-21, godine rada i truda. Dati ću u svakom slučaju sve od sebe kako bi upravo ja bio sljedeći „golmanski projekat“ Akademije i FK Sarajevo".

Oglasi

Opis nije dostupan

Kako gledaš na svoje nastupe u dosadašnjem dijelu sezone i koja su očekivanja do kraja iste? Šta je to što bi vas kao klub zadovoljilo?

"Rano je da pričam o sebi u kontekstu da li sam zadovoljan ili nisam s obzirom da nemam potrebno iskustvo i veliki broj utakmica u seniorskom fudbalu i zbog toga smatram da je bolje da druge kompetentne osobe ocijene moje dosadašnje nastupe.

U svakom slučaju ja sam presretan sto sam dobio šansu u voljenom klubu i raditi cu jos vise kako bi u konačnici i opravdao odluke i očekivanja Stručnog štaba, Uprave kluba i naših navijača. Naravno da imam svoje lične ambicije i jasne ciljeve u karijeri, ali nemam tog nekog negativnog pritiska i siguran sam da će se moj trud i rad isplatiti. a vrijeme učiniti svoje.

Generalno sam osoba koja u svakom momentu pokušava pozitivno razmišljati i gledati na stvari i okolnosti pozitivno, ali sam ujedno i svjestan koji grb na dresu nosim, ali stabilan sam i jak u „glavi“, imam podrsku svih saigrača i upravo ta hemija i složnost u ekipi je to sto meni lično, a i našoj ekipi svaki dan iznova snagu daje.

Oglasi

Bez obzira na razne situacije iz prošlosti, mislim da su ciljevi najvećeg kluba u BiH poznati svima, a to je sami vrh tabele. Ulazimo u drugu četvrtinu prvenstva, ima još dosta da se igra, ali mi svoj fokus sigurno do kraja nećemo izgubiti i naši ciljevi će ostati uvijek isti", jasno je poručio Dizdarević.

'Jedinica' Sarajeva ne krije ko mu je 'noćna mora' od napadača iz Premijer lige.

"Premijer liga je specifična, pogotovo ove sezone, pa skoro u svakoj utakmici ima neki igrač koji „bljesne“ i koji mi je zadavao „muke“. Recimo da mi je u dosadašnjem dijelu prvenstva najteže bilo braniti protiv Zrinjskog i njihovog napadača Nemanje Bilbije. Iako sam mu uspio odbraniti penal, dobro me namučio jer se radi o odličnom napadaču koji je u stanju od svakog kontakta sa loptom stvoriti priliku za gol i zadati „glavobolje“ svakom golmanu u našoj ligi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još koji sat je ostao do novog Vječitog derbija između Sarajeva i Željezničara, a Belmin Dizdarević jasno poručuje:

"Svakako da uzbuđenje raste kako kod nas tako sigurno i kod fudbalera Željezničara. Meni će ovo biti prvi seniorski gradski derbi. Naravno, očekujem dobar fudbal, a nadam se i našu pobjedu kojom bi mnogo usrećili naše vjerne navijače. Svakako, najbitnije je da derbi protekne u fer i korektnoj atmosferi, kako na terenu, tako i na tribinama."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
ZASTO SUTIS SPORTSPORT-E ? CIME VAS JE VICO KUPIO ? VICO SUSPENDUJE PREDSJEDNIKE KLUBOVA ? DO KADA CETE BITI NIJEMI POSMATRACI JER VAM JE DAO DA PUTUJETE S REPKOM I GOSTOVAO U GARAZI ? I ZATO STO JE LAZOV OBECAO TRAVNJAKE I REFLEKTORE A SLAGAO ? VRIJEME JE DA SE PROGOVORI, OD LIGE JE NAPRAVIO BORAC MTEL LIGU.
14 2
zgembo.popuslic
E jest otvorio dusu
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi