Sablić: Želimo tri boda, gol ćemo tražiti od prve minute

Na Koševo sutra stiže FK Leotar

Sablić: Želimo tri boda, gol ćemo tražiti od prve minute

S. Mlaćo

Sarajevo će u petak od 18 sati ugostiti Leotar.

Radi se o veoma bitnom meču za bordo tim pred gradski derbi sa Željezničarom i sigurno da će izabranici Gorana Sablića jurišati na tri boda.

Sutrašnji meč najavili su upravo Sablić i prvotimac Halid Šabanović.

“Igramo kući, želimo da poboljšamo igru na Koševu i uzmemo tri boda. Ta tri boda su jako važna, a nemamo baš najbolje rezultate kod kuće. Leotar je tvrda ekipa, dobri su u defanzivnom bloku, te igraju na kontre. Znamo šta nas čeka sutra. Trebamo biti kompaktni, tražiti gol od prve minute. Moramo imati bolji protok lopti u sredini terena, biće izmjena u ekipi, a sve sa ciljem da izgledamo bolje“, kazao je Sablić.

Riječ je dobio i Šabanović.

“Sutra nas interesuju samo tri boda, dat ćemo sve od sebe za tri boda i da napravimo dobru uvertiru za derbi“.

Oglasi

Kakva je situacija sa igračkim kadrom?

“Koliko imam informacije svi osim Lazića i Ševelja su na dispoziciji, oni su u proceduri, očekujem danas ili sutra pozitivne vijesti. Situacija je tako bolja, sutra i ja mogu voditi ekipu sa klupe. Jasnija i bolja slika, imamo više opcija“, ističe Sablić.

Fanimo se vratio u glavni bh. grad.

“Vratio se, još nije u trenažnom procesu. Jučer je imao pregledat, pa ćemo vidjeti stanje. Nadam se da će danas biti na treningu, a nije trenirao određeno vrijeme. Opet treba proći neki ciklus“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo se pati na svom terenu, teško 'probija' protivnika.

“Imali smo problema na zatvorenu igru na Koševu, u odnosu na gostujuće utakmice gdje smo uspješni. Ima tu više razloga. Naši napadači su momci koji su došli bez priprema, a tu su i igrači koji se vraćaju nakon povreda. Ne možemo igrati visoki presing u intervalima, nismo spremni za to. Moj daljnji nekakav cilj je da to unaprijedimo, da budemo kompaktniji i agresivniji, te da podignemo linije desetak metara. Sada igrače koji su dobili dozvolu treba integrirati. Ja sam zadovoljan kadrom koji imamo, imamo sada dobar ritam utakmica, te će biti prilike za isprobavanje novih stvari. Nadam se najboljem“, završio je press konferenciju Sablić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Ni Corona im vise ne pomoze hehehe
3 11
Comandini
Gorane odlazi sam bolje ti je.
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije