Ben Arfa izabrao novi klub u pokušaju da oživi karijeru

Vraća se u Nicu

Ben Arfa izabrao novi klub u pokušaju da oživi karijeru

E. Čaušević

Francuski fudbaler Hatem Ben Arfa napravio je veliku grešku kada je prije dvije godine odlučio napustiti Nicu i potpisati za PSG.

Nakon što je napustio Newcastle ovaj fudbaler odlučio se vratiti u Francusku gdje je potpisao za Nicu i u potpunosti oživio svoju karijeru. Ben Arfa je odigrao dvije fantastične sezone u dresu ovog kluba zbog čega je na sebe ponovo skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova.

Ipak, Ben Arfa je izabrao na kraju PSG i to je bila velika greška za njega. Od dolaska na Park Prinčeva uopšte nije dobio minutažu koju je dobio, a prethodne sezone utakmice svog kluba najviše je posmatrao s tribina. Zbog toga je bilo jasno da će ovog ljeta potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Interes za njega pokazali su prvo Benfica i Rennes, ali se na kraju u borbu uključio i njegov bivši klub Nica. Francuski mediji prenose da je Ben Arfa razgovarao sa svim klubovima, no da je na kraju donio odluku da kao slobodan igrač potpiše za Nicu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Potvrda njegovog dolaska u Nicu očekuje se u narednih nekoliko dana i sigurno da će on biti veliko pojačanje za Patricka Vieiru koji nije baš na najbolji način počeo sezonu u ovom klubu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi