Pobijedio u reality emisiji i dobio ugovor u Interu: Gdje je danas Ben Greenhalgh?

"Naredna zvijezda fudbala" prikazana prije 11 godina

Pobijedio u reality emisiji i dobio ugovor u Interu: Gdje je danas Ben Greenhalgh?

E. Čaušević

Prije 11 godina u Engleskoj je prikazan reality show "Naredna zvijezda fudbala" koji se snimao u Italiji.

Englezi su poznati po tome da vole ovakvu vrstu emisija, a čak su i fudbal uspjeli u jednom trenutku da pretvore u reality show. Ideja emisije je bila poprilično dobra jer je pobjednik imao sjajnu mogućnost da potpiše ugovor s Interom na šest mjeseci i pokuša naći svoje mjesto na fudbalskom nebu.

Ova emisija je prikazana 2010. godine, a fudbaleri iz Engleske tada su se nalazili u Italiji, tačnije na jezeru Como, gdje su se pokušavali nametnuti fudbalskim trenerima, ali i javnosti u Engleskoj.

U emisiji je bilo desetak fudbalera iz Velike Britanije koji su pokazali svoj talent i od njih se mnogo očekivalo. No, poznato je da u Engleskoj preko noći mogu od vas napraviti zvijezdu u tabloidima, a tako je bilo i u ovom slučaju.

Pobjednik ove emisije bio je Ben Greenhalgh koji je zaista potpisao šestomjesečni ugovor s Interom. No, skoro cijeli ugovor je proveo na posudbi u Comu gdje se nije uspio dokazati.

Nakon toga Greenhalgh je odlučio da se vrati u Englesku i bio je na probi u Brightonu gdje nije uspio da prođe. Kasnije je igrao za niželigaše Concord Rangers i Ebbsfllet United, a proveo je i neko vrijeme u škotskom Invernessu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 28-godišnjak trenutno igra u engleskom niželigašu Dartfordu gdje ima i ulogu trenera jedne od omladinskih selekcija. Za njega su govorili nekada da je novi Cristiano Ronaldo, ali u fudbalu jednostavno nije uspio da ostvari sve ono što mu se predviđalo kada je potpisao za Inter kao pobjednik reality emisije.

Također, poznato je da je Harry Redknapp jednom prilikom izjavio da je 2010. godine razmišljao da dovede Greenhalgha u Tottenham i da bi to sigurno uradio da on nije pobijedio u spomenutoj emisiji. Znao je da bi pritisak bio prevelik i na kraju je odlučio da ne ponudi ugovor ovom igraču.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti