Ben i Emenike srušili Partizan u Beogradu

Olympiakos slavio sa 3:1

Ben i Emenike srušili Partizan u Beogradu

E. Čaušević

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras na domaćem terenu protiv Olympiakosa sa 3:1 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

Olympiakos je na najbolji način otvorio utakmicu u Beogradu, jer je do gola stigao već u šestoj minuti kada je nakon sjajne akcije za 0:1 mrežu Paerizana zatresao Ben. Međutim, samo četiri minute kasnije domaći tim je poravnao rezultat na 1:1 jer je uz dosta sreće pogodio Tawamba.

Do kraja prvog poluvremena Partizan je bio dosta bolji protivnik na terenu, imao je nekoliko dobrih šansi, no rezultat se nije mijenjao. Prvak Srbije je na startu drugog dijela mogao i do preokreta, ali odličnu priliku za gol propustio je Leonardo.

Kazna za taj promašaj stigla je već u 56. minuti utakmice. U glavnoj ulozi ponovo je bio Ben koji je spektakularnim golom skinuo paučinu iz rašlji Partizana za 1:2. Domaći tim je pokušao na sve načine da dođe barem do remija što je ostavilo dosta prostora gostima za kontre. To je iskoristio Emenike koji je postavio konačnih 1:3 u sudijskoj nadoknadi meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Pireju, a Olympiakos zaista ima veliku prednost.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi