Je li Arteta igračima dopustio da odgledaju dio Cityjevog meča? Ben White je imao jedinstven odgovor

Arsenal gazi prema tituli

Je li Arteta igračima dopustio da odgledaju dio Cityjevog meča? Ben White je imao jedinstven odgovor

E. Škorić

Iako je imao povredu, Ben White je stisnuo zube i zaigrao za Arsenal protiv Leedsa, a potom zabio i gol u 4:1 pobjedi Topnika.

Arsenal je visokom pobjedom na Emiratesu nastavio svoj pohod prema tituli i zadržao je osam bodova prednosti nad ekipom Manchester Cityja.

Ben White je bio posebno hvaljen od strane Mikela Artete, naročito zbog činjenice da je zaigrao unatoč bolovima koje je osjetio na zagrijavanju pred subotnji duel s Leedsom.

“Imao je i nekih problema u posljednjih nekoliko dana, ali on je veliki borac i želio je biti ovdje.Očito je da smo zbog povrede Tomija (Takehiro Tomiyasu op.a) kratki na toj poziciji, a zabio je i gol, što je dobra vijest za njega i opet je bio jako dobar", rekao je Arteta nakon utakmice.

“Imali smo problem s nekim međunarodnim igračima i igračima koje smo imali ovdje, ali to se događa. To je bio dio konteksta utakmice i mi smo to iskoristili na pravi način".

White je postigao svoj drugi gol u Arsenalu, nakon što je svoj prvi postigao u nevjerojatnoj pobjedi nad Bournemouthom, a Arteta je bio zadovoljan načinom na koji mjeri svoje dolaske u kazneni prostor.

Oglasi

"Kao menadžer kada ubaci loptu u mrežu, to je sjajno, ali ako to ne učini, a onda u kontri imamo otvoren prostor, nisam baš sretan," rekao je Španac, dodavši: “Ali on vrlo dobro tempira ta trčanja i odlaske naprijed. Stvarno sam zadovoljan s njim".

A interesantno je da je novinar Whita nakon utakmice upitao da li je gledao prethodno derbi Manchester City - Liverpool (4:1), na šta je defanzivac Topnika odgovorio: "Ne gledam utakmice".

White očigledno nije od onih koji pred TV-om gledaju utakmice i radije bira druge vidove zabave i opuštanja, a postoji i priča da Arteta navodno ne dozvoljava svojim igračima da gledaju utakmice Cityja kako bi bili smireniji i kako bi se u potpunosti fokusirali na vlastite mečeve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako to i radi, čini se da mu ide dobro jer Arsenal nastavlja da gazi rivale i sve je bliže tituli koja se toliko dugo čeka na Emiratesu.

Posljednji put Arsenal je bio prvak u sezoni 2013/14, kada je do titule stigao bez poraza.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BosnaH
13/14? Mislis 03/04
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti