Umjesto da je na Euru sjajni defanzivac uživa u porocima: "Dok je on selektor ja ne igram"
Odlični desni bek je snimljen kako u ruci nosi vrećice nikotina

Reprezentacija ga ne zanima

Umjesto da je na Euru sjajni defanzivac uživa u porocima: "Dok je on selektor ja ne igram"

Admin Čaušević

U Njemačku su stigli kao jedni od favorita za konačnu pobjedu, međutim na startu Evropskog prvenstva su sve osim ubjedljivi te je upitno da li će doći do slave. Igrači su do sada čak i samovoljno održali jedan krizni sastanak, a ddsustvo odličnog defanzivca je primjetno na prvo.

Vjerovatno nema veće časti za nekog fudbalera od te da predstavlja svoju zemlju na jednom velikom takmičenju. I dok mnogi sanjaju o tom trenutku, ima i onih kojim baš i nije do igranja za nacionalni tim.

Vrlo često se zna desiti da određene nesuglasice sa selektorom ili članovima stručnog štaba igrača natjeraju da odustane od reprezentacije. To je slučaj sa sjajnim Ben Whiteom.

White iza sebe u dresu Arsenala ima vrlo vjerovatno sezonu života, ali ga nema na Evropskom prvenstvu. Razlog za to je selektor Gareth Southgate.

Defanzivac je posljednji put za Englesku igrao još na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada je odjednom napustio tabor i to zbog razmjerica sa Steve Hollandom.

Navodno je tada White rekao da više nikad neće igrati za reprezentaciju Engleske sve dok je selektor Southgate te je održao svoju riječ.

Oglasi

Još kada je pravio preliminarnu listu za Euro Southgate je uputio poziv Whiteu, ali je sportski direkor Arsenala, Edu, selektoru Engleza poručio da se desni bek neće odazvati pozivu.

White uživa sa porodicom na Ibizi te ga reprezentacija previše ne zanima

"Koliko sam ja upoznat on nam nije dostupan", bilo je Southgateovo kratko objašnjenje zašto Whitea nema na spisku za Euro.

I dok Englezi ne djeluju ubjedljivo u Njemačkoj, White uživa na odmoru u društvu svoje porodice. Nedavno je snimljen kako u ruci i nosi svoje poroke.

Vjerovatno većina sportista u tajnosti ili tokom odmora zna popiti neko piće više ili zapalatiti cigaretu. To je bio i slučaj sa Whiteom koji je snimljen kako u ruci nosi vrećice nikotina i dvije cigarete.

Fudbaler baterije za novu sezonu puni na Ibizi zajedno sa sebi najdražim osobama i čini se da uopšte ne mari što ga nema u reprezetnaciji.

Oglasi

Englezi su u prva dva kola osvojili četiri bod pobjedom nad Srbijom (1:0) te remijem sa Danskom (1:1). ZA razliku od nekoliko posljednjih velikih takmičanje primjetno je da u timu nema svježine i upitno je koliko daleko mogu doći.

Kapiten Harry Kane je već održao prvi krizni sastanak sa igračima kako bi se promijenile određene stvari. Susret sa Slovenijom će biti pokazatalj u kom smjeru ide Gordi Albion.

Inače, Southgate je najavio odlazak u slučaju da Engleska ne postane prvak Evrope, tako da bi se White već od septembra mogao ponovo naći u dresu reprezentacije.

Na prošlom Euru je iskusni trener Tri lava doveo do finala gdje je boljim izvođenjem penala uspješnija bila Italija, dok je na Mundijalu eliminisan u četvrtfinalu od Francuske.

S obzirom da im je dovoljan bod protiv Slovenije za prolazak u nokaut fazu Englezi imaju dovoljno vremena da se presaberu te po prvi put postanu prvaci Starog kontinenta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi