Benatia smatra da Ronaldo nije normalan zbog jednog događaja na putu iz Bergama u Torino

Marokanac se iznenadio

Benatia smatra da Ronaldo nije normalan zbog jednog događaja na putu iz Bergama u Torino

Marokanski defanzivac i nekadašnji fudbaler Juventusa Medhi Benatia kaže za Cristiana Ronalda da 'nije normalan'.

Benatia, koji trenutno igra za Al-Duhail, govorio je o mentalitetu 34-godišnjeg Ronalda i dotakao se puta nazad u Torino nakon jednog gostovanja kod Atalante.

"Bilo je to na putu nazad iz Bergama. Nas dvojica nismo igrali i bili smo na klupi jer smo tri dana kasnije imali novu utakmicu. U busu na putu nazad Ronaldo mi je rekao: Šta ćeš uraditi sada kada se vratimo? Odgovorio sam mu: 11 je sati navečer, idem kući, zašto? A, on je dodao: Zar ne želiš da ideš na trening sa mnom? Nisam se oznojio na utakmici, moram trenirati, zar mi nećeš praviti društvo?", kaže Benatia za RMC Sport i dodaje:

"A, onda sam mu ponovo morao objašnjavati da to nije moguće, samo sam htio otići kući i upaliti TV. Kada smo stigli, svi su bili normalno obučeni, a on je obukao šorc, tene, navio je muziku i otišao u teretanu . Pomislio sam 'ovaj momak nije normalan'.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On dodaje kako se Ronaldo čitav život žrtvuje zbog fudbala i kako uvijek radi napornije nego ostali.

"Kada si s njim u kontaktu svaki dan, respektuješ ga više kao čovjeka nego kao igrača. Žrtvovao se čitav život za fudbal. Iznenadio sam se kada sam vidio kojim intenzitetom radi svaki dan. Kao dodatak stvarima koje radimo kao grupa na treninzima, on ima svojih 25 minuta kada radi njegove vježbe. Radi mnogo na eksplozivnosti, s tegovima i još dosta toga...", priča Benatia.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator_
Najveci ikada!
13 5
nijepoznat
King
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti