Bendtner rastužio Srbiju, Euro polako ali sigurno izmiče
Foto: EPA

Danska slavila u Beogradu

Bendtner rastužio Srbiju, Euro polako ali sigurno izmiče

Pred praznim tribinama stadiona Partizana, reprezentacija Srbije dočekala je Dansku u okviru trećeg kola grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Iako su domaći vodili, Danska je sjajnom igrom u drugom poluvremenu došla do velike pobjede rezultatom 3:1.

Srbija je sjajno ušla u susret. Igrao se četvrti minut kada je nesuđeni bh. reprezentativac Nemanja Gudalj prizemnom loptom pronašao Zorana Tošića, koji se uz dosta sreće našao u gol šansi koju nije propustio realizovati. Domaći su do desete minute još dva puta zaprijetili, a bolju od dvije prilike imao je Lazović koji je zamalo makazicama zatresao mrežu Schmeichela, koji se istakao dobrom intervencijom.

Dobar početak Srbije probudio je Dance koji su vremenom "dolazili do daha" i uspostavljali inicijativu, kasnije i zagospodariti terenom. Imala je Danska šansu preko Lassea Vibea doći do poravnanja u 29. minuti susreta, ali je lopta zamalo prošla pored gola. Ostalo je na poluvremenu 1:0, iako je Danska zaslužila više od toga.

U nastavku utakmice viđeno je mnogo drame. Imali su gosti više od igre a zasluženi pogodak došao je u 61. minuti, kada je Nicklas Bendtner nakon jedne odbijene lopte bio najprisebniji pred golom Stojkovića. Strasti se nisu ni smirile a Danska je u potpunosti preokrenula. Samo dvije minute nakon prvog, Simon Kjaer je postigao i drugi gol za svoju reprezentaciju. Nakon kornera je Kjaer glavom pogodio za prednost Danaca u Beogradu.

Srbija je već u sljedećem napadu pogodila prečku preko Lazovića, da bi istom mjerom uzvratio Ankersen. Prečke su se tresle ali su mreže mirovale sve do 85. minute kada je Bendtner postigao svoj drugi, a za Dansku treći gol na utakmici. Odbrana Srbije izgledala je poput amatera a danskom napadaču je bilo lako postići gol za konačnih 3:1.

Srbija se sa jednim bodom iz tri utakmice nalazi na pretposljednjem mjestu grupe a Euro u Francuskoj se čini sve dalje.

Kvalifikacije za EP, Grupa I:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Srbija - Danska 1:3 (Tošić 4' - Bendtner 61', 85', Kjaer 63')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.