Kakva nevjerica: Gasi se klub koji je naglo postao popularan i pobrao simpatije svih!

Otišao je ključni čovjek

Kakva nevjerica: Gasi se klub koji je naglo postao popularan i pobrao simpatije svih!

A. Čaušević

Tužna vijest stigla je tokom vikenda za sve ljubitelje fudbala.

Nekako u sjeni finala Lige prvaka vijest da se gasi Benevento prošla je potpuno nezapaženo, posebno za one fudbalske sladkousce.

Benevento je u posljednjih nekoliko godina igrao dva puta u Seriji A i pobrao je simpatije mnogih te su i mnogi neutralni počeli navijati za ovaj simpatični klub.

Ipak, bajki je došao kraj nakon što se za vikend povukao čovjek koji je od Beneventa napravio i više nego solidan klub.

Naime, predsjedničku funkciju je poslije 16 godina napustio Oreste Vigorito koji je inače bio i glavni finansijer Beneventa koji je tako preko noći ostao bez izvora sredstava.

U sezoni iza nas Benevento je došao do polufinala play-offa za plasman u Seriju A, ali je ispao od Pise i sada je pravi upitnik šta će se dalje dešavati.

Vigorito je već odlučio da neće upisati klub u naredno izdanje Serije B i sada je sve na rukama lokalne vlasti koji i nije zagrijana da preuzme Benevento pa mnogi već ovaj klub smatraju ugašenim.

"Predsjednik Vigorito obavještava grad, navijače, institucije i sve one koji su ovih godina bili dio divnog iskustva da će u narednih nekoliko dana zatražiti sastanak sa načelnikom Mastellom i predati mu klub jer ga nema namjeru prijaviti za novu sezonu", poručio je Vigorito.

Klub će vjerovatno biti ugašen ili će raspustiti sve igrače te krenuti iz najnižeg ranga jer gradonačlenik Clemente Mastella i ne djeluje previše zainteresovan za značajnija ulaganja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi