Predsjednik Beneventa na surov način kažnjava Inzaghija i igrače zbog ispadanja iz Serije A

Putovat će 12 sati na gostovanje

Predsjednik Beneventa na surov način kažnjava Inzaghija i igrače zbog ispadanja iz Serije A

E. Čaušević

Fudbaleri Beneventa kolo prije kraja sezone u Seriji A ostali su bez šansi da zadrže status u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Benevento, Crotone i Parma već su se oprostili od Serije A za ovu sezonu, te ćemo ih od naredne ponovo gledati na terenima Serije B.

Ekipa Beneventa je jedina imala šanse da se spasi do posljednjeg kola, ali su u šokantnoj završnici ostali bez tri boda u duelu protiv već otpisanog Crotonea.

Benevento je vodio sa 1:0 od 13. minute golom Lapadule, te je nevjerovatno šta su sve promašili do kraja utakmice, a to im se osvetilo na zaista najgori način.

Crotone je u trećoj minuti sudijske nadoknade uspio da izjednači na 1:1 i tako ugasi sve nade ekipi koju s klupe predvodi legendarni Pippo Inzaghi.

Benevento u posljednjem kolu igra u gostima protiv Torina koji je sinoćnjim remijem upravo i teoretski otpisao ekipu Beneventa u borbi za opstanak. Očekivalo se da ćemo u Torinu gledati spektakularan okršaj za opstanak, ali se to neće desiti.

Oglasi

Predsjednik kluba Oreste Vigorito je odlučio zbog ispadanja da na čudan način kazni svoju ekipu i trenera.

Calciomercato je objavio da je Vigorito odbio da kupi ekipi avionske karte za meč protiv Torina i oni će na putovanje krenuti sutra, ali s autobusom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To ne bi bilo ništa čudno da ovaj put ne traje čak 12 sati u jednom pravcu. Navodno, ovu ideju dali su navijači Beneventa, a njih je poslušao predsjednik kluba i odlučio je da ekipa u Torino ide autobusom.

Benevento je briljirao u prvom dijelu sezone i bili su deseti na tabeli, ali su u nastavku totalno zakazali i na kraju će se vratiti u Seriju B nakon jedne sezone.

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
eto keca ko kuca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi