Benfica bez Portugalaca do nove pobjede

U Lisabonu poražena Ferreira

Benfica bez Portugalaca do nove pobjede

Edmir Škorić

Benfica je na da Luž stadionu u Lisabonu deklasirala Ferreiru s 4:1 u utakmici 7. kola portugalske Primeire.

Benfica je u ovoj utakmici, očekivano, ubilježila tri boda i to na krilima "stranaca", igrača koji dolaze iz drugih zemalja. Prva dva gola postigao je Argentinac Javier Saviola, treći je djelo Brazilca Luisaa, a posljednji, četvrti, Španca Nolita.

Jedini gol za gostujući sastav postigao je, opet stranac, Brazilac Michel u 51. minuti iz penala. U prvoj postavi Benfice igrala su četvorica Brazilaca, isto toliko Argentinaca, Paragvajac, Srbin...

Ferreiri, koja je večeras izgubila četvrtu utakmicu zaredom, predstoji teška borba za opstanak, dok je Benfica trenutno lider sa 17 bodova, sa tri boda i utakmicom više od Porta.

Portugalska Primeira, 7. kolo:


Benfica - Ferreira 4:1 (Saviola 21, 43, Luisao 65, Nolito 67/ Michel 51 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.