Benfica bolja od Porta u velikom derbiju

Primeira, 15. kolo

Benfica bolja od Porta u velikom derbiju

Edmir Škorić

Veliki portugalski derbi između Benfice i Porta odigran je u sklopu 15. kola portugalske Primeire na Da Lužu u Lisabonu...

Benfica je u velikom derbiju bila bolja od Porta sa 2:0. Vodeći gol za Liasbonce postigao je Rodrigo u 13. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Garay u 53. minuti.

Kod Porta je u 74. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Danilo. Benfica je s ada lider sa 36 bodova, gradski rival Sporting ima 34, a Porto na trećem mjestu 33 boda. 

Dodajmo da su navijači Benfice u čast Eusebija, klupske legende koja je preminula nedavno u 71. godini života, priredili veliku koreogafiju. Igrači domaće momčadi su na leđima iznad svojih brojeva nosili natpise "Eusebio".

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Od ostalih rezultata, recimo da je Olhanense s 2:1 savladao Setubal, Arouca je bila bolja od Belenensesa (2:0), dok je Academica sa 4:2 savladala Ferreiru. Od 20:15 sati igraju Nacional i Gil Vicente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.