Benfica bolja: Saviola presudio Portu

Portugalska liga

Benfica bolja: Saviola presudio Portu

Edmir Škorić

Argentinac Javier Saviola presudio je u portugalskom derbiju 14. kola Lige Sagres. Benfica je na Da Lužu savladala Porto.

Benfica je tokom svih 90 minuta bila bolja ekipa od ljutog rivala Porta, a sve to golom je okrunio Javier Saviola u 21. minuti. Argentinac je izašao sam pred gol gostiju i bez puno problema matirao protivničkog čuvara mreže. Iako je jedan od Saviolinih suigrača ostao na gol liniji za vrijeme dok je ovaj zatresao mrežu, gol je regularan i bez ikakve dvojbe da se moža radilo o nedozvoljenoj poziciji.

Na Stadionu svjetlosti se okupilo preko 60 hiljada gledalaca, koji su, unatoč hladnom vremenu, mogli uživati u predstavi igrača Benfice, iako nije bilo Rubena, Di  Marije i iskusnog Pablo Aimara.

Svi jučerašnji mečevi u Portugalu okončani su domaćim pobjedama. Benfica je sada ispred Porta čak četiri boda. Lisabonci prvo mjesto dijele sa Sporting Bragom.

Rezultati 14. kola:
Vitoria Setubal – Maritimo 3-2
Uniao Leiria – Belenenses 1-0
Nacional – Academica 4-3
Benfica – Porto 1-0 (Saviola 22')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.