Benfica dva igrača posudila Deportivu

Oliveira i Miranda u La Coruni

Benfica dva igrača posudila Deportivu

Edmir Škorić

Deportivo iz La Corune, koji je svojevremeno godinama bilježio dobre rezultate u Španiji, ali i Evropi, doveo je dva nova igrača.

Deportivo se ove sezone vratio u društvo najboljih, pa je čelništvo kluba odlučilo dodatno ojačati igrački kadar. Saopćili su potpisivanje dvojice novih nogometaša.

 

Oba igrača stižu iz lisabonske Benfice, a u novoj sredini će se zadržati tek do sljedećeg ljeta, kada će biti vraćeni u Portugal. Prije nego službeno budu predstavljeni, očekuju ih ljekarski pregledi, što bi trebalo biti završeno u ranim satima utorka.

 

Riječ je o odbrambenom igraču Rodericku Mirandi te napadaču Nelsonu Oliveiri. Potonji je tek devet puta nastupio za Benficu u prošloj sezoni, ali je ipak nastupao na Euru u Poljskoj i Ukrajini pod palicom portugalskog selektora Paula Benta, te na kraju i odigrao četiri susreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Roderick je mladi portugalski reprezentativac, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Servetteu. Za švicarsku momčad nastupio je 24 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.