Igrači Benfice oduševili sve kombinacijom iz prekida, a slavu "pokupio" Haris Seferović

Sjajan gol za 1:0

Igrači Benfice oduševili sve kombinacijom iz prekida, a slavu "pokupio" Haris Seferović

E. Čaušević

Fudbaleri Benfice igraju na svom terenu protiv Covilhe utakmicu trećeg kola portugalskog Liga kupa.

Jasno je da je Benfica veliki favorit u ovom meču, a sve osim pobjede domaćeg tima bilo bi veliko iznenađenje.

Gosti su uspjeli da sačuvaju svoju mrežu skoro pola sata, ali je Benfica uspjela da dođe do prednosti i to nakon fantastične kombinacije domaćeg tima.

Naime, u 28. minuti Taarabt je namjestio loptu da izvede slobodan udarac s nekih 25 metara, te su gosti očekivali njegov udarac ili centaršut, ali su ih na kraju totalno izigrali svojom kombinacijom.

Taarabt je dodao loptu do Pizzija koji je nakon toga uposlio Ramosa, a on je asistirao Seferoviću koji šalje loptu u praznu mrežu za 1:0 i tako kruniše fantastičnu akciju domaćeg tima.

Da za goste bude gora stvar desetak minuta kasnije ostali su s igračem manje nakon što je Azougha dobio crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi