Benfica i Ajax pikirali mladog golmana Srbije

Krenule ponude za čuvara mreže Lehije

Benfica i Ajax pikirali mladog golmana Srbije

D. Vejo

Benfica i Ajax u "klinču" su za mladog golmana Srbije, Vanju Milinković-Savića.

Svojim intervencijama, trenutni čuvar mreže poljske Lehije iz Gdanjska, privukao je pažnju na sebe. Portugalci su na vrata poljskog tima poslali ponudu u iznosu od 2 miliona eura, dok su Holanđani kako se piše, nešto manju.

Interesovanje ovih evropskih giganata svakako je veliki vjetar u leđa za dalji rad, iako je 2016. godina bila i više nego sjajna za mladog golmana.

Sa U21 reprezentacijom Srbije obezbjedio je plasman na EP u u Poljskoj, dok je u dresu Lehije na golu stajao 29 puta, u osam navrata mrežu je sačuvao dok je primio 32 gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi