Benfica na korak do naslovo, Porto sanja LP

Portugalsko prvenstvo, 28. kolo

Benfica na korak do naslovo, Porto sanja LP

A. Beganović

U okviru 28. kola portugalskog fudbalskog prvenstva sinoć su odigrana dva susreta, a favoriti Benfica i Porto opravdali su očekivanja.

Benfica je pred svojim navijačima s ubjedljivih 5:0 pobijedila Olhanense te tako dva kola prije kraja došla na korak do naslova jer drugoplasiranom Sportingu (Braga) bježi devet bodova uz utakmicu više. Trostruki strijelac za Benficu bio je Oscar Cardoso koji je s 24 pogotka i prvi strijelac lige, dok su po jedan pogodak postigli Pablo Aimar i Angel di Maria.

Porto je rutinski prošao gostovanje kod Vitorie Setubal. Ovo je Portu bila sedma uzastopna pobjeda s kojom je zadržao izgleda za 2. mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka jer mu sada Sporting Braga bježi samo dva boda s tim da ima i utakmicu manje koju će danas odigrati sa Navalom. Strijelci za Porto bili su Falcao (dva gola), Maicon, Guarin i Belluchi, dok je za Vitoriu oba pogotka postigao Henrique.

Portugalska liga, 28. kolo:

Benfica – Olhanense 5:0
Vitoria Setubal – Porto 2:5

Poredak: Benfica 73, Sporting Braga 64 (-1), Porto 62...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.