Benfica pala u paklu Karaiskakisa, PSG se okliznuo

Odigrani susreti četvrtog kola Lige prvaka u grupi C

Benfica pala u paklu Karaiskakisa, PSG se okliznuo

Večeras su svoje duele u okviru četvrtog gola Lige prvaka igrali klubovi u okviru grupe C. 

PSG je na svom terenu ugostio Anderlecht nakon što su Sveci u Briselu postigli pet golova svom protivniku. Nakon 15 minuta igre zaprijetio je Ibrahimović, ali se rezultat nije mijenjao. Ostalo je nakon prvih 45 minuta u Parizu 0:0.

Veliki šok za navijače na Parku prinčeva desio se u 68. minuti susreta. Nakon asistencije Klještana pogodio je Demy De Zeeuw za vodstvo Anderlechta. Međutim samo dvije minute kasnije domaći se vraćaju, a mrežu ekipe iz Brisela pogodio je Zlatan Ibrahimović.

U 83. minuti susreta gosti ostaju sa deset igrača na terenu. Drugi žuti karton dobio je Saša Klještan. Napadao je PSG do kraja susreta, ali se rezultat nije promijenio.

Olympiacos je u Pireju ugostio lisabonsku Benficu. Nakon svega par minuta utakmice odličnu priliku imao je Oscar Cardozo, ali je Paragvajac bio neprecizan. U osmoj minuti susreta nova prilika za goste, ovaj put neprecizan je Lazar Marković. 

Domaći su promašaje Benfice kaznili u 13. minuti susreta, a strijelac je nakon kornera bio Manolas. Do odlaska na odmor i jedni i drugi su imali svoje prilike, ali rezultat se nije promijenio.

Već nakon par minuta igre u nastavku nova odlična prilika za Benficu, ali je još jednom neprecizan Marković. Olympiacos je do kraja susreta sačuvao prednost i upisao važan trijumf, iako su gosti od Lisabona imali mnogo više od igre i mnogo bolje prilike.


Olympiakos 1-0 Benfica (Goal Konstantinos Manolas) by all-goals

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.