Benfica petardom ispratila Rio Ave

Benfica petardom ispratila Rio Ave

Prvi susret 13. kola Portuguese lige odigrali su Benfica i Rio Ave, a lisabonska momčad je slavila sa visokih 5:1.

Benfica je na Luz stadionu dočekala Rio Ave, te ih ispratila sa pet golova u mreži. Gosti su prvi došli do vodstva u 24. minuti preko Christiana. Nije dugo trebalo Benfici da se vrati u susret, a Oscar Cardozo u 33. minuti poravnava rezultat. Domaćoj ekipi je dosuđen jedanaesterac, a Paragvajac je bio siguran izvođač.

Do kraja poluvremena viđena su još dva gola u mreži gostujućeg golmana, Huandersona. Prvo je Nolito u 35. minuti pogodio za preokret, da bi na samom kraju poluvremena Javier Saviola povisio na 3:1. Tada je bilo jasno da će favorizirana Benfica doći do još jedne pobjede.

Dva minuta nastavka bila su dovoljna Ezequeilu Garayu da donese veliku prednost domaćoj ekipi. Poslije vodstva od 4:1, tempo je pao. U 71. minuti Nolito postavlja konačnih 5:1. 

Benfica se sada odvojila na vrhu, sa 33 osvojena boda iz 13 odigranih susreta. Prvi pratioc, Porto, ima utakmicu manje, ali i tri boda manje. Rio Ave ostaje u donjem dijelu tabele.

Portuguese liga, 13. kolo (petak):
Benfica - Rio Ave 5:1 (Cardozo pen. 33, Nolito 35, 71, Saviola 45, Garay 47 / Christian 24)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.