Benfica ponovo na čelu tabele

Orlovi uvjerljivi protiv fenjeraša

Benfica ponovo na čelu tabele

D. Vejo

U okviru 26. kola Portugalskog prvenstva Benfica je velikom pobjedom na svom terenu od 4:1 savladala trenutno posljednju ekipu u prvenstvu, Tondela.

Prava goleada viđena je na Lužu. Na prvi pogodak čekalo se svega 11 minuta. Siguran realizator na asistenciju Gaitana bio je Jardel. Za drugi gol zaslužan je Jonas. Ponovo je asistent Gaitan a minuta je 24. Na odmor se otišlo sa visokih 2:0 u korist domaćina.

Drugo poluvrijeme donio je isti scenario. Ponovo domaćin uspostavlja dominaciju. Minut je 69. a egzekutor je ponovo Jonas koji svom timu donosi prednost od 3:0. Na sljedeći a u jedno i posljednji pogodak kada je u pitanju domaćin čekalo se sve do 87. minuta. Na asistenciju Jardela, Mitroglou je strijelac. Do kraja meča fudbaleri Tondela uspjevaju da smanje rezultat. Junior u nadoknadi vremena matira Edersona i postavlja konačnih 4:1.

Ovom pobjedom fudbaleri Benfice ponovo su zauzeli čelnu poziciju na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti