Benfica poražena u Moskvi, Jardel tragičar susreta

Prvi susret 3. kola Lige prvaka

Benfica poražena u Moskvi, Jardel tragičar susreta

A. Haznadarević

Okršajem moskovskog Spartaka i Benfice otvoreno je treće kolo grupne faze Lige prvaka, a nakon odigranih 90 minuta na Lužnjiki stadionu, rezultat je glasio 2:1 za domaći tim.

Prvi susret grupe G, počeo je žestokim pritiskom Spartaka, a nakon odlične prilike Bilyaletdinova, Rafael Carioca već u 3. minutu dovodi domaće u vodstvo, a asistent je bio Jurado.

 

Nakon šoka nastalog zbog rano primljenog pogotka, Benfica se malo po malo vraćala u igru, a Rodrigo je imao jednu dosta izglednu priliku, no nije bio precizan.

 

Igrao se 33. minut kada su gosti poravnali rezultat, Salvio je dodao Limi, koji igru vraća na početak.

 

Ipak, to nije bilo sve što smo vidjeli od ove dvije momčadi u prvom dijelu igre. Dva minuta pred kraj Evgeni Makeev je pokušao ubaciti loptu za Arija, ali Jardel stiže prvi, te je nespretno posprema iza leđa svog golmana, za veliku radost domaćih navijača.

 

U nastavku gosti su pokušavali na sve načine doći do gola Spartaka, ali su Moskovljani ipak nekako izlazili na kraj sa napadačima portugalske momčadi.

 

Vodila se velika borba, a to najbolje oslikavaju četiri žuta kartona u ovom dijelu igre, ito po dva na obje strane. Ipak, do kraja meča nije bilo promjena rezultata, pa je Spartak stigao do jako vrijedne pobjede rezultatom 2:1.  

 

Lige prvaka, grupa G, 3. kolo

Spartak - Benfica 2:1 (3. Carioca, 43. Jardel (AG) / 33. Lima)

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.